Yalnız İlkokulu Tarihçesi

Köyün ortak mallarından okul alanı köy halkından istimlak  yoluyla alınarak maliye hazinesine devredilmiştir. 1960 yılında yapımına başlanan okul binası köylüler tarafından imece yoluyla tek katlı iki derslikli bir lojmanlı taş yığma ahşap bina olarak inşa edilmiştir. Okul inşaatı 4 ayda tamamlanıp 1960 yılında eğitim öğretime açılmıştır.

1997 yılında sekiz yıllık kesintisiz eğitime geçiş süreci içerisinde kısa süreli taşıma eğitim içinde tampon okul seçilerek derslik sayısı aynı bina içinde ikiden beşe çıkarılmıştır. Fiziki şartların yeterli olmaması yakın köylerin muhalefeti ile çalışmaya son verilmiştir. Okul 4. Ve 5. Sınıf öğrencileri taşımalı eğitim kapsamında Turunçova İlköğretim Okulu'na gönderilerek 1.2.3. sınıf olmak üzere üç sınıflı birleştirilmiş okul olarak eğitim öğretime devam etmiştir. 2005 yılında anasınıfı  açılmış 2006-2007 eğitim öğretim yılında norm kadrosu iki sınıf öğretmenine çıkarılmıştır. Halen bir anasınıfı,  bir birinci sınıf ve bir 2. ve 3. Sınıf (birleştirilmiş sınıf) bulunmaktadır.2008-2009 eğitim öğretim yılında okul lojmanı tadilattan geçirilerek anasınıfına dönüştürülmüştür.

Toprağa bağlı olarak yaşayan köy halkı seracılık, narenciye ve nar üretimi ile geçimini sağlamaktadır. Geçim kaynaklarının artması her geçen gün nüfusun artması eğitim bilincinin gelişmesine ve eğitim öğretime  daha yakın ilgi göstermesine sebep olmuştur.

13.10.2020 232